Helena Ulbrichová
Rajčatová polévka Jamie Olivera | Wellnessia blog
Polévky před téměř 11 roky z www.hubnuti.org
Ingredience
- 2 mrkve
- 2 celerové natě
- 2 středně velké cibule
- 2 stroužky česneku
- 2 lžíce olivového oleje
- slepičí bujón v bio kvalitě (DM drogerie nebo Mark and Spenser)
- 2 x 400 g sekaných rajčat z konzervy
- 6 velkých zralých rajčat
- hrst čerstvé nebo lžička sušené bazalky
- mořská sůl a čerstvě namletý černý pepř
Postup
35 minut
Oloupáme a na kostičky nakrájíme mrkev, celerovou nať, cibuli a česnek. Na mírném ohni rozehřejeme ve větším hrnci olivový olej. Vložíme do něj nakrájenou zeleninu, zamícháme a vaříme pod mírně odklopenou pokličkou asi 10 – 15 minut, dokud mrkev nezměkne a cibule nezezlátne. Poté přelijeme 1,8 litrem vroucí vody a přidáme slepičí bujón. Zamícháme a když se bujón rozpustí, přidáme konzervované i čerstvé rajčata, které mohou být i včetně zelených stonků (ty dají polévce úžasnou chuť!). Přivedeme k varu, zeslabíme teplo a dusíme dalších 10 minut. Dochutíme bazalkou, solí a čerstvě namletým pepřem. Polévku nakonec rozmixujeme do hladka.
S čím tento recept kombinovat a kdy ho zařadit během redukčních programů:
Rajčatová polévka se hodí jako součást oběda. Na večeři si do ní pro doplnění bílkoviny pokrájejte ještě kostičky uzeného tofu nebo pár lžic cizrny (sterilováná k dosání v drogerii DM).
Recept v originále najdete zde na webu Jamie Olivera. Kromě popisu jsou na webu i krásné fotky přesného postupu.
(zdroj: jamieshomecookingskills.com)