Jaruna
Kotlety s hráškem a mátou
Velkej oběd před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- olej
- 50
- mililitrů
- tymián
- 1
- snítka
- bazalka
- 1
- hrst
- pepř černý
- 1
- špetka
- (mletý)
- vepřové maso
- 4
- kusy
- (kotlety)
- sůl
- mrkev
- 1
- svazek
- (mladá)
- hrášek
- 400
- gramů
- (mražený)
- cibule
- 1
- kus
- (menší )
- máta
- 1
- svazek
- (čerstvá)
Postup
Z oleje, nasekaných a utřených bylinek (tymiánu a bazalky) a pepře připravíme marinádu.
Kotlety lehce naklepeme, osolíme a potřeme hotovou marinádou. Takto připravené kotlety urovnáme do pekáče, podlijeme trochou vody a pečeme při 220 °C asi 50 minut.
Mezitím nakrájíme mrkev na kolečka. Spolu s hráškem necháme ve vodě projít varem a ihned scedíme. Na oleji orestujeme cibulku, přidáme hrášek s mrkví a chvíli podusíme.
Upečené kotlety ochutíme nakrájenými mátovými lístky.