Sevillana
Datle plněné mletým masem
TAPAS před téměř 11 roky z www.vypecky.com
Ingredience
- 10 VELKÝCH sušených datlí (WINE FOOD MARKET)
- 200 g mletého hovězího masa
- 1 lžíce pistácií
- hrstička nasekané hladké petržele
- 2 špetky skořice
- 2 špetky mletého hřebíčku, tady jsem si pomohla hmoždířem
- 2 špetky roztlučeného římského kmínu
- sůl, pepř
- olej na vytření plechu
Postup
Nejprve jsem si rozehřála troubu na 160°C. Mezi tím jsem si římský kmín s hřebíčkem nasucho opražila na pánvi, aby se vůně probudila. Musíte koření hlídat, aby se nespálilo a pak ho roztlučte v hmoždíři na jemný prášek. Datle jsem si podélně nakrojila a odstranila pecku. Pistácie jsem si vyloupala a nasekala nadrobno. Omytou petrželku jsem si také nasekala na jemno. Pistácie, petrželku a všechno koření jsem přidala do mletého masa a vše jsem zapracovala. Datle jsem naplnila a lehce je stiskla. Zapékací nádobu jsem vymazala olejem a naskládala jsem do ní datle vedle sebe, otevřenou stranou nahoru. Vše jsem pekla 20-25 minut. Je potřeba datle trochu podlévat, aby se spodní část nepřipekla. Nejchutnější jsou teplé a namáčené do jogurtového dipu.