Standa Fifik
Angreštový pudink s černým rybízem
Dorty před více než 11 roky z www.recepty.cz
Ingredience
- 400 g Angrešt
- 200 g Černý rybíz - bobule
- Cukr krupice
- dle chuti
- 1 ks Vanilkový pudink
- 1 ks Smetana ke šlehání
- 1 ks Vanilkový cukr
- Černý rybíz - bobule
- a angrešt
Postup
Omytý angrešt s rybízem dáme do kastrolu a 1 dcl vařící vody a pod pokličkou zvolna rozdusíme za občasného promíchání. Pak přes cedník propasírujeme, slupky a pecičky vyhodíme, tekutinu dáme do odměrky, dolijeme do 0,5 litru tekutiny, kterou osladíme dle chuti a rozmícháme v ní pudink. Dáme krátce povařit do zhoustnutí, nalijeme do misek (skleniček) a necháme dobře vychladit.
Hotový vychladlý rosol ozdobíme ušlehanou smetanou s vanilkovým cukrem a bobulemi angreštu a rybízu.
* Zdobit můžeme dle vlastní fantazie-cukrářskou piškotou, oplatkou, lupínky, kakaem... .