www.delibety.com
Tagliolini s domácí rajčatovou omáčkou, bazalkou a parmezánem
Cestoviny...Pasta před asi 11 roky z www.srecepty.cz
Ingredience
- 1 kg rajčat
- 1 kg konzervovaných rajčat
- 2 mrkve
- 1 cibule
- 1 řapíkatý celer
- (1 malá červená řepa)
- 100 g másla
- olivový olej
- sůl a pepř dle chuti
- bazalka
- tagliolini
- parmezán na posypání
Postup
Na olivovém oleji krátce osmahneme nahrubo nakrájenou mrkev a celer. Po chvíli přidáme cibuli. Poté přidáme všechna pokrájená rajčata. Pro zvýraznění červené barvy můžeme přidat na kostky nakrájenou řepu. Vaříme pod poklicí asi 30 minut. Poté přepasírujeme pasírkou nebo vybereme pevné části zeleniny (mrkev, cibuli, celer a řepu) a mixérem rozmixujeme. Šťávu ještě 10 minut povaříme do potřebné hustoty a dochutíme solí, pepřem, případně dosladíme cukrem. Po vypnutí ohně zašleháme máslo a vložíme bazalku. Mezitím si uvaříme těstoviny al dente, které přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme parmezánem a můžeme ozdobit bazalkou.