www.delibety.com
Argentinský steak s marinádou chimichurri
Hovězí před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 800 g–1 kg roštěnce vcelku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- Na chimichurri:
- ½ hrnku olivového oleje
- ¾ hrnku bílého vinného octa
- 6 lžic dezertního vína (sherry)
- svazek nasekaného čerstvého koriandru nebo petrželky
- sekané čerstvé nebo sušené rozemnuté oregano
- 3 lžíce citronové šťávy
- 6 stroužků česneku, nasekaných
Postup
Příprava jídla
1. Smíchejte přísady na omáčku chimichurri.
2. Osolené a opepřené maso přelijte většinou chimichurri a tři až čtyři hodiny marinujte. Půl hodiny před přípravou ho vyjměte a troubu předehřejte na 240 stupňů. Maso přelité zbylou marinádou pečte 20 minut.
3. Teplotu snižte na 190 stupňů a počítejte se čtvrthodinou pečení na půl kila masa, chcete-li je krvavé. Dalších patnáct minut pečení na celý kus přidejte na středně, a půl hodiny na zcela propečené maso. Jeho stav přesně určí teploměr.