Sevillana
Brusketa s kozím sýrem, višněmi a mátou
TAPAS před asi 11 roky z www.kitchenette.cz
Ingredience
- 1 hrnek vypeckovaných višní
- 8-10 lístků máty
- 1 lžíce třtinového cukru
- 1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
- 4 krajíce celozrnného chleba
- 200 g kozího sýra (typu lučina, čerstvý sýr, ne zrající)
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- pár kapek olivového oleje
- pár lístků čerstvého špenátu (cca 24)
- pekanové nebo piniové ořechy na posypání
Postup
Višně včetně šťávy, která se uvolní při vypeckovávání, dejte do hrnce. Přidejte maizenu, cukr, zamíchejte a přiveďte k varu. Povařte jen krátce, jakmile vznikne glazé, vypněte. Nasekejte si mátové lístky a polovinu přidejte k višním. Připravte si chlebové tousty, potřete sýrem, na něj položte pár lístků špenátu, který hned přelijte horkými višněmi. Teď už jen dozdobte zbytkem máty, posypte nasekanými ořechy, zakapejte olejem a lehce okořeňte pepřem a solí. Servírujte teplé.