Jaruna
Chřest a mrkev s vajíčkem nahniličko
Zeleninka před téměř 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- chřest
- 1
- svazek
- (zelený, mladý a čerstvý)
- mrkev
- 1
- svazek
- (mladá)
- vejce
- 4
- kusy
- salát polníček
- 5
- listů
- olej olivový
- 4
- lžíce
- ocet vinný
- 3
- lžíce
- (bílý)
- pepř černý
- (mletý)
- sůl
Postup
Dolní polovinu stonků chřestu oloupeme, mrkev zbavíme zelené natě a jemným kartáčkem očistíme. Chřest i mrkev vložíme do vroucí osolené vody, povaříme asi 3 minuty, vyjmeme a ihned vložíme do ledové vody.
Pak zeleninu nakrájíme na menší kousky a přelijeme ostrou zálivkou z oleje smíchaného s octem, solí a pepřem. Salát uložíme do chladničky a mezitím vložíme vejce do vroucí vody a vaříme asi 5 minut.
Salát vyjmeme z chladu, ochutnáme, případně ještě dochutíme, přidáme lístky opraného polníčku a vše upravíme na talíře. Každou porci ozdobíme oloupaným a rozpůleným uvařeným vejcem a ihned podáváme.