www.delibety.com
Pstruh po mlynářsku s mandlemi
Ryby a seafood před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- • 4 menší vykuchaní pstruzi
- • 4 lžičky citronové šťávy
- • sůl
- • 1 hrnek hladké mouky
- • 1 lžička sladké papriky
- • olej
- • 4 lžíce másla
- • hrst mandlových lupínků
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/kapr-trikrat-jinak-a-dalsi-rybi-recepty-d9e-/recepty.aspx?c=A110811_164159_recepty_abr
Postup
1. Pstruhy omyjeme a dobře osušíme.
2. Pokapeme je citronovou šťávou zevnitř i zvenku a osolíme.
3. Hladkou mouku promícháme se sladkou paprikou a pstruhy v ní obalíme.
4. Na pánvi rozehřejeme olej a pstruhy na něm opečeme 5-7 minut po každé straně.
5. Na menší pánvi rozehřejeme máslo a mandlové lupínky na něm dozlatova opečeme.
6. Hotové pstruhy přelijeme máslem s mandlemi a podáváme nejlépe s vařenými novými bramborami a čerstvou nasekanou petrželkou.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/kapr-trikrat-jinak-a-dalsi-rybi-recepty-d9e-/recepty.aspx?c=A110811_164159_recepty_abr