www.delibety.com
Kapr na modro
Ryby a seafood před téměř 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 4 porce kapra s kůží - vyberte si hladkého bez šupin
- 200 ml octa
- sůl
- 1 mrkev
- 1 malá petržel
- kousek celeru
- 1 cibule
- 4 kuličky černého pepře
- 4 kuličky nového koření
- 1 bobkový list
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/poklady-nasi-kuchyne-jizni-cechy-do9-/recepty.aspx?c=A120703_111202_recepty_job
Postup
1. Porce kapra omyjeme a osušíme, položíme je do mělké mísy kůží dolů. Ocet přivedeme k varu, promícháme se lžičkou soli. Horkým octem se solí kapra přelijeme a necháme odležet. Zeleninu očistíme a pokrájíme. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka.
2. Zeleninu a cibuli zalijeme 1,5 l vody, přidáme koření a uvaříme doměkka. Zeleninu i s vývarem přelijeme do širšího hrnce nebo pekáče, vložíme do něj porce kapra tak, aby kůže nebyla potopená ve vývaru, a na mírném plameni necháme kapra táhnout asi 12-15 minut.
Tip: Kapra na modro podávejte s vařenými bramborami, přelijte rozpuštěným máslem.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/poklady-nasi-kuchyne-jizni-cechy-do9-/recepty.aspx?c=A120703_111202_recepty_job