www.delibety.com
Trhanec
Víkend před asi 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- špetka soli
- špetka kypřícího prášku
- 1/4 lžičky skořice
- 1 lžíce cukru krupice
- 1 vanilkový cukr
- 6 velkých vajec
- 400 ml mléka
- 50 g rozinek
- 100 g másla
- 50 g mandlových lupínků
- 4 lžíce moučkového cukru
- 600 g ovoce: borůvky, ostružiny, maliny
- moučkový cukr na poprášen
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/poklady-nasi-kuchyne-0r6-/recepty.aspx?c=A120716_104700_recepty_job
Postup
1. Mouku prosijeme a promícháme se solí, kypřícím práškem, skořicí, cukrem a vanilkovým cukrem. Zalijeme rozšlehanými vejci, mlékem, přidáme rozinky a těsto necháme alespoň 30 minut odležet.
2. Na pánvi postupně rozehřejeme lžíci másla, nalijeme na něj polovinu těsta, posypeme dílem mandlových lupínků a opečeme z jedné strany.
3. Při otáčení placku natrháme vidličkou na menší kousky, posypeme polovinou cukru a opékáme, dokud není placka hotová a cukr nezkaramelizuje. Stejně připravíme i druhou polovinu těsta.
4. Hotové trhance rozdělíme na porce, poprášíme na talíři moučkovým cukrem a podáváme s omytým a osušeným ovocem rozděleným do misek.
Tip: Do těsta můžete použít rozinky naložené v rumu. Nebo zkuste na pánvi nejdřív opéct na másle plátky oloupaných hrušek nebo jablek a pak je zalít těstem.
Houbový kuba z krup
Zdroj: http://ona.idnes.cz/poklady-nasi-kuchyne-0r6-/recepty.aspx?c=A120716_104700_recepty_job