www.delibety.com
Risotto alla Milanese
Talianska kuchyňa před asi 11 roky z www.lidovky.cz
Ingredience
- 150 g rýže arborio, špetka šafránu, 50 ml suchého bílého vína, cca 450 ml dobrého vývaru, 50 g šalotky, 20 g čerstvého másla, 10 g parmazánu, sůl, česnek, čerstvé bylinky
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/risotto-alla-milanese-italsky-original-je-jen-jeden-radi-roman-paulus-125-/dobra-chut.aspx?c=A130313_175850_dobra-chut_ape
Postup
Šalotku zlehka orestujeme na másle, přidáme rýži (nepropranou!) a ještě krátce restujeme. Poté přidáme bílé víno a šafrán a necháme vyvařit. Pak už jen postupně, po troškách podléváme vývarem a za stálého míchání vaříme na mírném ohni 15 až 18 minut; rýže musí zůstat tzv. "na skus". Před podáváním můžeme zjemnit kouskem čerstvého másla, dochutit a dokončit strouhaným parmazánem. Servírujeme v hlubokém talíři, můžeme doplnit opečenými mušlemi či krevetami.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/risotto-alla-milanese-italsky-original-je-jen-jeden-radi-roman-paulus-125-/dobra-chut.aspx?c=A130313_175850_dobra-chut_ape