Jaruna
Portobello burger
BBQ před téměř 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 velké žampiony portobello
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 stroužek česneku, drcený
- 1 lžíce olivového oleje
- 60 g sýra feta
- 1/2 červené cibule, nakrájená na plátky
- hrst rukoly
- 2 housky s dýňovými semínky nebo ciabatty
- 60 g majonézy
- 1/2 lžičky harissy nebo jiné chilli pasty
- 1 lžíce bazalky, nasekané
- 1 lžíce petrželky, nasekané
Postup
1 Promíchejte olivový olej s česnekem a potřete houby; je důležité, aby se ho co nejvíc dostalo zespodu mezi žebrování. Osolte a opepřete.
2 Na omáčku smíchejte majonézu, harissu a bylinky, osolte a opepřete.
3 Rozehřejte grilovací pánev a houby na ní opékejte asi 2 minuty po každé straně. Housky prořízněte a řeznou stranu taky opečte na grilovací pánvi.
4 Spodní polovinu housek pomažte připravenou ochucenou majonézou, na ni položte grilované portobello, nahoru plátky fety, cibule a lístky rukoly. Přiklopte a podávejte.