Kristýna Žďárská
Jahodovo-tvarohový drobenkový koláč :-)
Sladké dobroty před téměř 11 roky z www.facebook.com
Ingredience
- Kelimok bieleho jogurtu (125 ml), 2 kelimky polohrubej muky, 1/2 kelimku praskoveho cukru, 1 prasok do peciva a jedno vajce spolu zmiesat a rozotriet na vymazany a vysypany plech, ci formu na pecenie - ja som piekla v kruhovej priemeru 26 cm.
- Posypeme ovocim - dala som mrazene, moze byt aj cerstve ci kompot a posypeme posypkou.
- Moju tvorilo 80g polohrubej muky, 60g cukru, 60g masla, lyzica hnedeho cukru.....do hotovej posypky som pridala este lupienky mandli.....rovnomerne posypala ovocie a este poprasila troskou skoricoveho cukru.
- Piect pri 180 stupnoch asi 25 minut - s mrazenym ovocim som piekla o 5 minut dlhsie.
- Katarína Dedíková PajtinováUděláme si drobenku ze 125g změklé hery, 250g polohrubé mouky, 100g cukru moučka, 1/2 prášku do pečiva...už jste někdy dělali drobenku v mixeru? Nebo ji pořád žmouláte v ruce?? Tak to zkuste v tom mixeru, drobenka během minuty hotová. No a tu drobenku víc jak dvě třetiny vezměte, nasypte ji do koláčové formy a udusejte třeba šťouchadlem na brambory. Potom nalijte tvarohovou směs. Tu uděláte z 1 tvarohu ve vance, 1 zakysané smetany, 2 žloutků, 150g cukru, 1 lžíce oleje a 2 lžic solamylu. Vymichejte a poté do tvarohu jemně vmíchejte sníh ušlehaný ze dvou bílků. Rovnoměrně rozetřete na drobenku, pokrájejte jahodami a zasypte zbylým množstvím drobenky. Pečte na 170°C cca 30 minut. Ovoce se může použít jakékoliv. Tento koláč je velice variabilní a hlavně dobrý :-)
- Lucka Horková