Jaruna
Ananasovo-mangový sorbet
Drinks před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 150–200 g krupicového cukru
- 4 limetky
- 1 ananas
- 2 manga, oloupaná a nakrájená na kostičky
- sladké trubičky do pohárů k podávání
- přidat všechny položky do seznamu
Postup
Recept vyšel v magazínu březen 2011.
Cukr nasypte do středně velkého hrnce, přidejte najemno nastrouhanou kůru z jedné limetky, šťávu ze všech čtyř limetek zalijte 200 ml vody a přiveďte k varu. Vařte pět minut, odeberte pěnu a nechte vychladnout. Na kostičky nakrájený ananas i mango dejte do mísy robotu, přelijte zchladlým limetkovým sirupem a rozmixujte dohladka. Dejte na 3–4 hodiny do mrazáku. Sorbet podávejte s ozdobnými trubičkami.
Tip
Lehce asijský tón získá sorbet přidáním kokosového mléka a špetky mletého kardamomu. Mango kupujte do dezertu pod naším logem Albert Excellent – je totiž vždy zralé!
• 190 g • 100 g = 5,63 Kč
• 1 kg • chlazená