Jarmila Šprýchalová Votroubková
Těstoviny s brokolicí a cuketou
Těstoviny před asi 11 roky z www.albert.cz
Ingredience
- 2 stroužky česneku AQ, utřené nožem
- 2 citrony, jemně nastrouhaná kúra z obou + 1 lžíce vymačkané šťávy
- malý svazek hladkolisté petrželky, najemno nasekané
- sůl s 12 bylinkami ABio, pepř
- 200 g brokolice AQ, mražené
- 400 g těstovin fusilli ES
- 1 lžíce olivového oleje
- 2 cukety, nasekané
Postup
1. Utřený česnek, jemně nastrouhanou kúru, citrónovou šťávu a petrželku smíchejte v míse. Brokolici povařte dvě až tri minuty ve vroucí osolené vodě, pomocí děrované naběračky ji vylovte, zchlaďte pod tekoucí vodou a dejte stranou. Do vroucí vody vsypte těstoviny a uvařte je podle návodu na obalu, aby byly na skus neboli al dente.
2. Olej rozpalte ve velké pánvi, přidejte cukety a opékejte je zhruba pět minut lehce dozlatova. Přidejte okapanou brokolici a společně zahřejte. Podle chuti osolte i opepřete.
3. Těstoviny sceďte (dvě lžíce vody uchovejte), přidejte je k zelenině, promíchejte, vmíchejte vodu a česnek s citronem a petrželkou. Dobře promíchejte a podávejte.