Jarmila Šprýchalová Votroubková
Špagety s citronem a parmazánem
Těstoviny před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 300 g špaget
- 200 g mraženého hrášku
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 cibuli, jemně nakrájenou
- 200 g tvarohové pomazánky (nebo bylinkami ochuceného čerstvého smetanového sýra)
- jemně nastrouhanou kůru z 1 citronu
- 6 lžic strouhaného suššího sýra typu parmazán
- 2 lžíce jemně nasekané petrželky nebo pažitky
- sůl a pepř
Postup
Příprava jídla
1. Uvařte špagety tak, aby byly na skus. Na poslední tři minuty varu k nim přisypte hrášek.
2. Mezitím rozehřejte ve velké pánvi olej a osmahněte na něm cibuli tak, aby změkla, ale příliš se nezabarvila do červena. Vmíchejte tvarohovou pomazánku a trochu vody od těstovin, vše rozmíchejte na jemnou hladkou omáčku. Přidejte do ní citronovou kůru a dvě třetiny sýra.
3. Sceďte špagety a hrášek, vraťte je do hrnce a přelijte omáčkou. Promíchejte, osolte a opepřete. Rozdělte na talíře, posypte zbylým sýrem a petrželkou nebo pažitkou a podávejte, nejlépe s míchaným listovým salátem.
JEDNA PORCE OBSAHUJE cca 1764 kJ, 22 g bílkovin, 61 g cukrů, 11 g tuku, 3 g nasycených mastných kyselin, 5 g vlákniny a 0,38 g soli. V jídle není žádný přidaný cukr.