Hana Jorpalidisová
Quinoa s pohankou na sladko | Wellnessia blog
Ovesné vločky před asi 11 roky z www.hubnuti.org
Ingredience
- hrnek uvařené pohanky
- 2 hrnky uvařené quinoi
- 5 lžic rozinek
- 1 sklenička kompotovaných švestek (bez přidaného cukru)
- 2 lžičky skořice
- 250 g tvarohu (1,5% tuku)
- 2 ks vajec v bio kvalitě
- 2 lžíce sirupu Agáve
- 150 ml rýžového nápoje
- kokosový tuk na vymazání pekáčku
- hrst najemno rozmixovaných oříšků
Postup
15 min.
Uvaříme pohanku a quinou, přidáme 5 lžic rozinek, 1 skleničku kompotovaných švestek (bez přidaného cukru) a 2 lžičky skořice. Vše promícháme a vložíme do pekáčku vymazaného kokosovým tukem a vysypaného najemno rozmixovanými oříšky. Tvaroh smícháme se 2 ks bio – vajec a 2 lžícemi sirupu Agáve a asi 150 g rýžového nápoje. Nalijeme na směs v pekáčku a necháme přibližně 30 minut zapéct.
Chutné jídlo, které výborně řeší, když dostanete chuť na sladké. Podávejte ke snídani nebo k obědu.
(autorka receptu: Tereza Hošková)