Hana Jorpalidisová
Kuřecí sekaná | Wellnessia blog
Zdravá strava před téměř 11 roky z www.hubnuti.org
Ingredience
- 750 g mletého kuřecího masa v bio kvalitě
- 3 stroužky česneku
- 3 ks cibule
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 bio vejce (lze nahradit i hraškou – 4 lžíce)
- 50 g strouhánky (ideálně z celozrnného pečiva) nebo kukuřičná strouhánkou ze zdravé výživy
- 70 g hladké celozrnné mouky
- sůl
- majoránka
- pepř
Postup
25 minut
Mleté maso vložíme do mísy a přidáme jemně krájenou cibulku a utřený česnek. Maso posolíme, posypeme kořením a přilijeme olivový olej. Pak do masa přidáme mouku a strouhánku. Do mísy rozklepneme vajíčka a vše důkladně promícháme – nejlépe to jde rukou.
Touto směsí vyplníme předem vymazaný pekáček nebo zapékací mísu. Pekáček přikryjeme alobalem a takto připravenou sekanou vložíme do předem vyhřáté trouby. Sekanou pečeme asi 20 minut při teplotě 250–270°C, pak zmírníme na cca 220°C a pečeme dalších 20 minut. Poté sekanou podlijeme menší sklenkou vody. Dopékáme ještě 20 minut. Nakonec sejmeme alobal a necháme v troubě ještě chvíli zezlátnout.
S čím tento recept kombinovat a kdy ho zařadit během redukčních programů:
Sekanou si dejte k obědu například s bramborem nebo quinoou a k tomu špenát či zeleninovou oblohu. K večeři si k sekané dejte pečenou zeleninu nebo zeleninový salát.
(autorka receptu: Kristýna Kalinová)