Hana Jorpalidisová
Mrkvová polévka
Polévky před asi 11 roky z www.hellmanns.cz
Ingredience
- Mrkev (500 g)
- Velká cibule (1 ks)
- Zázvor (3 cm)
- Česnek (2 stroužky )
- Oliv. olej (1 lžíce )
- Zeleninový nebo masový vývar (600 ml )
- Sůl, pepř
- Majonéza Hellmann´s (3 lžíce )
- Bíllý nízkotučný jogurt (4 lžičky )
Postup
Mrkev a cibuli nakrájíme na kostky 2 x 2 cm. Česnek a zázvor na malé kostičky cca 2 x 2 mm. Vše vložíme do pekáče, smícháme s olejem a pečeme 30 min při 220 °C do zlatohnědé barvy. Do pekáče přilijeme horký vývar. Polévku přelijeme do nádoby, přidáme majonézu, propasírujeme nebo rozmixujeme ponorným mixérem. Jemně dochutíme solí a pepřem, servírujeme a dekorujeme jogurtem.