Hana Jorpalidisová
Skořicová buchta s oříšky a čokoládou
Mňamky před asi 11 roky
Ingredience
- Potřebuje se na ni:
- 180g změklého másla
- 180g přírodního (hnědého) cukru
- 200g hladké mouky
- 3 vejce
- 4 lžíce mléka
- 4 lžičky skořice
- 2 lžičky prášku do pečiva
- A na posypání:
- 100 g čokolády (na vaření, nebo hořkou) nahrubo nasekat
- 80 g nasekaných lískových ořechů
- 1/2 balíčku skořicového cukru
Postup
Všechny suroviny umícháme v robotu na krémovitou směs. Tu pak vlijeme do papírem vyloženého menšího pekáče (třeba 18x 27cm), posypeme čokoládou, oříškama, skořicovým cukrem a lehce rukou zatlačíme do těsta. Pečeme na 180°C asi 40 min. Zkouším jestli je upečená špejlí. Když se těsto nelepí je hotovo. V pekáčku necháme asi ještě čtvrt hodiny vychladnout a vyndáme.