Adriana Holland
Kuře s parmazánovou krustou a mrkvovo-bramborovou kaší
Maso před asi 11 roky
Ingredience
- Pro 2 osoby
- Kuřecí prsa s kostí
- Strouhanka z jednoho rohlíku
- Strouhaný parmazán (stejný objem jako u strouhanky)
- 1 bílek
- Petrželka
- Sůl pepř
- Lžička másla
- Kaše
- 2 střední brambory
- 2 střední mrkve
- 1dcl mléka
- 30g másla
- Sůl
Postup
Kuřecí prsa i s kostí osolíme, opepříme a osmahneme na pánvi s máslem.
Na lžičce másle osmahneme také strouhanku, kterou necháme lehce vychladnout a poté smícháme s strouhaným parmazánem, bílkem a nasekanou petrželkou.
Směs naneseme na kuřecí prsa, poklademe máslem a dáme zakryté alobalem dáme zapéct na cca 30 minut do trouby. Odekryté potom pečeme dalších 10-15 minut dozlatova.
V osolené vodě doměkka uvaříme brambory a mrkev na kolečka. Zeleninu rozmačkáme s máslem a mlékem a poté propasírujeme. Případně ještě dochutíme solí, pepřem, dalším máslem a mlékem pro zjemnění, nakonec kaši vyšleháme.
Podáváme polité s grilovanou zeleninou