Sevillana
Polévka z mrkve, červené čočky a kokosového mléka
SOPAS před asi 11 roky z sweetpixelblog.blogspot.cz
Ingredience
- 1 lžíci másla
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 pórek, nakrájená bílá část na kousky
- 1 červenou cibuli, nakrájenou na malé kousky1 lžičku římského kmínu
- 1 lžičku tymiánu
- 2 stroužky česneku, nakrájené na jemno
- 1 velké rajče, oloupané a nakrájené na kostičky
- 1 lžíci rajčatového protlaku
- 5 mrkví, nahrubo nakrájených
- 100 g červené čočky, propláchnuté
- 1 bobkový list
- 200 ml kokosového mléka
- Sůl a pepř
- Čerstvou petržel
Postup
1. Ve velké hrnci nechám rozpustit máslo. Přidám olej, cibuli, pórek, kmín, tymián a několik minut vařím, dokud zelenina nezměkne.
2. Přidám česnek, mrkev, rajče a rajčatový protlak a vařím 3 minuty. Potom do hrnce nasypu čočku a naliji 900 ml vody. Přidám bobkový list a sůl a černý pepř podle chuti. Přikryji a zvolna vařím asi 20 minut, dokud zelenina a luštěniny nezměknou.
3. Sundám z plotny, odstraním bobkový list a ručním mixérem umixuji polévku. Postupně naliji kokosové mléko, zvolna ohřeji a dokořením.
4. Podávám s nakrájenou petrželkou a drceným černým pepřem.