Marti
Pohár s lesním ovocem a mascarpone
Mňam Mlask před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 300 g mraženého lesního ovoce: maliny, ostružiny, borůvky
- 1 lžíce moučkového cukru
- 250 g mascarpone
- 1 lžíce medu
- 1 lžíce kakaa holandského typu
- 1 lžíce pomerančové šťávy
- 2 lžíce citronové šťávy
- asi ½ sáčku vanilinového cukru (podle chuti)
- 1 smetana ke šlehání (nemusí být)
- čerstvé ovoce a máta na ozdobení
Postup
Příprava jídla
1. Ovoce nechte rozmrazit na sítku a šťávu zachyťte (můžete z ní dětem připravit osvěžující nápoj). Poté ovoce pocukrujte. Polovinu mascarpone smíchejte s medem, kakaem a pomerančovou šťávou, případně ušlehanou šlehačkou a utřete do hladkého krému. Zbytek mascarpone utřete s citronovou šťávou a vanilinovým cukrem.
2. Do pohárů vrstvěte vždy ovoce, světlý krém a tmavý krém; končete světlým krémem. Poháry nechte vychladit – nezbytné minimum jsou dvě hodiny, ideálně však přes noc. Před podáváním ozdobte čerstvým ovocem a mátou.