Jaruna
Mušle na víně
Ryby před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- slávky jedlé
- 4
- kilogramy
- česnek
- 5
- stroužků
- víno bílé
- 0,8
- litrů
- (suché)
- olej olivový
- 4
- lžíce
- paprička chilli červená
- 2
- kusy
- petržel hladkolistá
- 1
- svazek
Postup
Mušle důkladně omyjeme ve studené vodě kartáčkem, rozbité a otevřené mušle odstraníme.
Česnek nakrájíme na plátky a vhodíme do pánve s olejem. Přidáme rozdrcenou chilli papričku. Do pánve nasypeme opatrně mušle. Přelijeme suchým vínem a dusíme několik minut, až se víno částečně odpaří.
Posypeme nasekanou petrželí, promícháme a podáváme s bílým pečivem.