www.delibety.com
undefined
Ryby a seafood před asi 11 roky z www.daviduvmlyn.cz
Ingredience
- 4 čerství pstruzi
- 1 citron
- 2 lžíce hladké mouky
- 50 g přepuštěného másla na smažení
- 100 g másla
- 1 svazek petrželky
Postup
Vykuchané pstruhy řádně omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Pstruhy pokapeme zvenku i uvnitř citronem, jemně osolíme a obalíme v hladké mouce. Na dostatečně velké pánvi rozehřejeme přepuštěné máslo a ryby na něm z každé strany asi 5 minut opékáme. Po opečení slijeme použitý tuk z pánve a dáme na pánev jednu lžíci čerstvého másla. Pstruhy na máslo položíme, obrátíme a přendáme na předehřátý talíř. Na pánev s máslem nasypeme omytou, osušenou a na jemno nasekanou petrželku a jen velmi krátce zpěníme. Máslo s petrželkou nalijeme na pstruha a poklademe plátky citronu. Jako příloha se hodí nové brambory případně bílé pečivo.