Lenka
Kitchenette - Cuketa plněná nádivkou s kozím sýrem
Zdravé hlavní jídlo před asi 11 roky z www.kitchenette.cz
Ingredience
- 4 kulaté cukety (můžete použít malé klasické)
- 100 g quinoi (nevařené)
- 1 střední cibule
- 2 stroužky česneku
- 110 g měkkého kozího sýra
- 150 g čerstvého špenátu
- 1 lžíce ghí nebo e.p. olivového oleje pro ortodoxní vegetariány
- 2 vrchovaté lžíce cizrny
- mořská sůl
- čerstvě mletý pepř
- opražené piniové oříšky
- lžíce medu na servírování
Postup
Předehřejte troubu na 170°C. Uvařte si quinou. (postup jak na quinou).
2. Cukety omyjte, ořízněte konce a vydlabejte dužinu. Pokud používáte cukety klasického tvaru, rozřízněte je podélně na půl a též vydlabejte dužinu, kterou můžete uchovat a použít do krémové zeleninové polévky, jak jsem to udělala já.
3. Na středním ohni si orestujte cibulku do měkka, přidejte hrubě pokrájený špenát, česnek na plátky a hned odstavte. Směs posolte a opepřete podle chuti, nadrobe do ní kozí sýr, cizrnu, quinou, dobře promíchejte a můžete plnit cukety.
4. Naplněné cukety jsem pekla 45 minut, ale pokud půjde o cukety okurkového tvaru, tak bude stačit 30 minut a méně.
5. Hotové servírujte pokapané medem a posypané piniovými oříšky, můžete přidat špetku čerstvých bylinek, které Vám s touto kombinací chutí souzní. Čerstvé bylinky a pestře zelená barva všechno osvěží a ještě trochu vylepší.)