Lucie Navrátilová
WAFLE - nejkřupavejší, kváskové
Pečení před asi 11 roky
Ingredience
- Suroviny na kvásek
- 170 g hladké mouky
- 250 ml podmáslí
- 1 lžíce moučkového cukru
- 100 g pšeničného kvásku (neaktivní, přímo z ledničky)
- Inšpirované: http://www.laskominyodmaryny.cz
- Kvásek si připravíme 12 hodin předem. Všechny suroviny smícháme, misku zakryjeme potravinářskou folií a kvásek necháme stát na teplém místě.
- Suroviny na 10 vaflí
- celý kvásek
- 1 vejce
- 30 ml slunečnicového oleje
- 2 lžíce moučkového cukru
- špetka soli
- ½ lžičky jedlé sody
Postup
Všechny suroviny smícháme, můžeme i šlehačem, a necháme 10 minut odstát. Rozehřejeme vaflovač na maximální teplotu, vafle pečeme 5 minut. Po upečení necháme lehce vychladnout na roštu, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.