Jaruna
Salát z chmelových výhonků s marinovaným tofu
Saláty před asi 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- 250 g přírodního tofu
- 4 lžíce červeného vinného octa
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžíce nasekané čerstvé bazalky
- pro 2 osoby
- špetka sušeného tymiánu
- 1 stroužek česneku
- 4 hrsti mladých chmelových výhonků
- sůl
- olej - například dýňový nebo sezamový
- citronová šťáva
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-c9a-/recepty.aspx?c=A130409_165436_recepty_job
Postup
1. Tofu zabalíme do plátěného ubrousku, položíme je mezi dvě prkénka, zatížíme a necháme 30 minut odležet.
2. Připravíme si marinádu z vinného octa naředěného trochou vody, oleje, sójové omáčky, bazalky, tymiánu a prolisovaného stroužku česneku.
3. Vymačkané tofu nakrájíme na hranolky a vložíme je do marinády na 60 minut.
4. Opláchnuté chmelové výhonky nastříháme na kratší kousky a povaříme je krátce v osolené vodě, scedíme a necháme okapat.
5. Tofu vyjmeme z marinády, osušíme je a opečeme nasucho na rozehřáté pánvi minutu dvě po každé straně.
6. Na talíře rozdělíme povařené chmelové výhonky, pokapeme je trochou kvalitního oleje a citronovou šťávou, dochutíme solí a ozdobíme opečenými kousky marinovaného tofu.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-c9a-/recepty.aspx?c=A130409_165436_recepty_job