Jaruna
Carpaccio z tuňáka
Předkrmy před asi 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Doba přípravy: 15 minut + 10 minut vaření
- 100 ml čerstvé pomerančové šťávy
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce červeného vinného octa
- 1 lžíce sójové omáčky
- 1 lžička pálivé chilli omáčky
- 1 lžička strouhaného zázvoru
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- 250 g čerstvého tuňáka
- hrst rukoly
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/carpaccio-z-tunaka-hoveziho-i-kachny-d7u-/recepty.aspx?c=A130307_154417_recepty_job
Postup
V malém kastrůlku přivedeme k varu pomerančovou a citronovou šťávu a necháme ji svařit na polovinu. Šťávu necháme vychladnout, přimícháme ocet, sójovou omáčku, chilli omáčku, zázvor a vyšleháme s olejem, solí a pepřem.
2. Tuňáka nakrájíme na plátky, vložíme mezi dva pečicí papíry a válečkem je rozválíme na tenké plátky.
3. Plátky opatrně přendáme na vychlazený talíř vyložený rukolou a pokapeme připravenou zálivkou.
4. Dochutíme čerstvě mletým pepřem a podáváme se zbylou zálivkou s čerstvou bagetou nebo toasty.
Tip: Orestujte na pánvi sezamová semínka a použijte je na ozdobu.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/carpaccio-z-tunaka-hoveziho-i-kachny-d7u-/recepty.aspx?c=A130307_154417_recepty_job