Věra Koudelková
Zmáčklé brambory
Brambory před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 8–10 (celkem asi ½ kg) pěkných brambor střední velikosti
- 3 lžíce olivového oleje
- 8–10 snítek tymiánu
- sůl
Postup
1. Do hrnce se studenou vodou vsypte pečlivě omyté brambory se slupkou, uveďte do varu a prudce vařte asi dvacet minut, až budou hodně měkké. Slijte a nechte trochu vychladnout, pak je naklaďte na plech a pomocí šťouchadla hezky zploštěte, aby popraskaly, ale držely ještě tvar.
2. Troubu předehřejte na 220, horkovzdušnou na 200 °C. Brambory zakápněte polovinou oleje a vložte na dvacet minut do trouby. Brambory obraťte, položte na každou snítku tymiánu, zakápněte zbylým olejem a pečte ještě dvacet až třicet minut, až budou zlaté a křupavé. Osolte.
Získejte náskok
Až na konec bodu 1 si můžete brambory připravit den předem. Přetáhněte je fólií na potraviny a uložte do chladničky.