Jaruna
Kapustový "špenát" s vepřovými kotletami
Vepřový před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- vepřové maso
- 4
- plátky
- (kotlety, každá 200 g)
- sůl
- pepř černý
- (hrubě mletý)
- olej
- (na opečení)
- máslo
- 50
- gramů
- slanina
- 100
- gramů
- česnek
- 50
- gramů
- rozinky
- 80
- gramů
- kapusta
- 400
- gramů
- sůl
- pepř bílý
- (mletý)
Postup
V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme slaninu nakrájenou na nudličky a necháme ji rozpustit. Pak přidáme na plátky nakrájený česnek a rozinky a směs lehce orestujeme. Přidáme omytou kapustu nakrájenou na kousky, vše osolíme, opepříme a dále restujeme za stálého přelévání kapusty tukem vypečeným ze slaniny, dokud není kapusta měkká.
Vepřové kotlety na okrajích na několika místech nařízneme, lehce je naklepeme, osolíme, opepříme a opečeme z obou stran na grilovací pánvi s rozehřátým olejem.
Kapustu rozdělíme na talíře a každou porci doplníme opečenou kotletou.