www.delibety.com
Zelený salát s chřestem a vejcem
Šaláty před asi 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Doba přípravy: 20 minut + 7 minut vaření
- Množství: pro 4 osoby
- 2 vejce
- 400 g zeleného chřestu
- sůl
- cukr
- 300 g rukoly
- 150 g baby špenátu
- 100 g polníčku
- 1 menší pórek
- 1 jarní cibulka
- hrst čerstvého zeleného hrášku nebo zelených bobů
- citronová šťáva
- olivový olej
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-s-chrestem-cekankou-parmazanem-ci-redkvickami-poi-/recepty.aspx?c=A120425_220219_recepty_job
Postup
1. Vejce uvaříme natvrdo, necháme zchladnout a oloupeme je.
2. U omytého chřestu seřízneme spodek stonků a spodní třetiny stonků oloupeme. Chřest necháme povařit ve vodě se lžičkou soli a lžičkou cukru asi tři minuty. Neměl by být uvařený doměkka.
3. Rukolu, špenát, polníček opláchneme a necháme okapat. Zelené listy zbavíme tužších stonků.
4. Pórek a jarní cibulku očistíme a nařežeme na silnější kolečka nebo na špalíčky.
5. Na talíře rozdělíme listy salátů, pórek, cibulku, chřest, hrášek, ozdobíme polovinou uvařeného vejce a podáváme s čerstvou citronovou šťávou a olivovým olejem k dochucení.
Tip: Přidejte jen krátce spařené zelené fazolky, vejce můžete uvařit ztracená nebo naměkk
Zdroj: http://ona.idnes.cz/jarni-salaty-s-chrestem-cekankou-parmazanem-ci-redkvickami-poi-/recepty.aspx?c=A120425_220219_recepty_job