www.delibety.com
Hovězí carpaccio
Predkrm před asi 11 roky z ona.idnes.cz
Ingredience
- Doba přípravy: 10 minut + 60–90 minut mražení
- 250 g hovězí svíčkové
- pepř
- 2 žloutky
- šťáva z jednoho citronu
- 1 dcl olivového oleje
- 1 lžička francouzské hořčice
- worcesterská omáčka
- 50 g parmazánu
- hrst rukoly
- kapary
- Zdroj: http://ona.idnes.cz/carpaccio-z-tunaka-hoveziho-i-kachny-d7u-/recepty.aspx?c=A130307_154417_recepty_job
Postup
1. Svíčkovou odblaníme, očistíme a osušíme. Posypeme čerstvě mletým pepřem. Pevně zabalíme do potravinové fólie a vložíme na 60–90 minut do mrazáku.
2. Ze žloutků, citronové šťávy, oleje, hořčice, trochy worchesterské omáčky vyšleháme tyčovým mixérem majonézovou omáčku.
3. Připravenou ztuhlou svíčkovou nakrájíme ostrým nožem na tenké plátky.
4. Plátky masa rozdělíme na talíře, polijeme omáčkou, ozdobíme hoblinami parmazánu, rukolou, kapary, čerstvě mletým pepřem a podáváme.
Tip: Svíčkovou nemrazte, ale rozklepejte tenčí plátky masa jemně hladkou paličkou mezi dvěma kusy potravinové fólie.
Autor: Ilona Smetanová
Zdroj: http://ona.idnes.cz/carpaccio-z-tunaka-hoveziho-i-kachny-d7u-/recepty.aspx?c=A130307_154417_recepty_job