Hana Teršová
Tvarohový koláček
Dukan před asi 11 roky z www.mirror.co.uk
Ingredience
- Pro krémem:
- 4 pl ovesné otruby
- 2 pl pšeničné otruby
- 10 kapek vanilkové aroma
- 1 TBS Splenda granulí
- 2 žloutky
- 2 pl odstředěné mléko
- Na dort:
- 2 vejce, oddělené
- 2 lžičky tekuté Hermesetas
- 1 lžička pistáciová příchuť
- 1 pl kukuřičné mouky
- 1 X 2 g sáček agar-agar
- 500 g (1 libra 2 oz) bez tuku tvaroh
- Špetka soli
- Pro višňovým přelivem:
- 200ml (7fl oz) vody
- 1 X 2 g sáček agar-agar
- 1 ½ lžičky tekuté Hermesetas
- 1 lžička Morello Cherry příchutě
Postup
Chcete-li suchar základny
Předehřejte troubu na 180C/350F/Gas 4. V míse smíchejte ovesné a pšeničné otruby, aromatické vanilky a sladidlo. Přidejte žloutky, důkladně promíchejte, nalijte do mléka, za stálého míchání po celou dobu.
Nalijte směs do čtyř samostatných ramekin pokrmů a pečeme v troubě 15 minut, přitom udržujte pečlivý pozor na základnách pro kontrolu, když jsou připraveni.
Chcete-li koláč
Energicky promícháme žloutky s sladidlo, pistácie aroma, škrobové a agar-agar. Přidejte tvaroh. V samostatné misce, porazit bílky se solí do tuha a lehce složit do směsi tvaroh. Zalijeme vařené sušenky základny.
Pečeme na ramekins v předehřáté troubě po dobu 40 minut, přitom udržujte pečlivý pozor na ně. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout. Mrazit po dobu nejméně čtyř hodin, nebo ještě lépe přes noc.
Chcete-li višňovým poleva
Promíchejte všechny ingredience dohromady v rendlíku a přiveďte k varu. Nechat vychladnout po dobu několika minut, zalijeme mini tvarohové koláče a dát je zpět do lednice až těsně před sloužit.