Hana Teršová
Dukan St Tropez dort
Dukan před asi 11 roky z www.mirror.co.uk
Ingredience
- Pro krémem:
- 500ml (18fl oz) odstředěné mléko
- 1 TBS vanilkové aroma
- 1 vanilkový lusk, rozdělit na dvě poloviny
- 2 žloutky
- 2 pl Splenda granulí
- 2 pl kukuřičné mouky
- 1 pl pomerančový květ voda
- Na dort:
- 4 pl ovesné otruby
- 2 pl pšeničné otruby
- 2 vejce
- 2 pl Splenda granulí plus pro utírání prachu
- 4 pl sušené odstředěné mléko
- 150 g (5 ½ oz) bez cukru, bez tuku vanilkový jogurt
- 15 g (½ oz) sušeného droždí rozpustí v 1 TBS odstředěného mléka
- 2 pl pomerančový květ voda
Postup
Chcete-li krémem
Nalijte mléko do hrnce. Přidat vanilkový aromatických a vanilkového lusku a přivedeme k varu. Smíchejte žloutky s sladidlem, přidáme kukuřičná mouka a pomerančový květ vodu. Jakmile je mléko dosáhne bodu varu, zalijeme vaječnou směs do pánve a za stálého míchání, dokud se krém začne houstnout. Odstranit z tepla a necháme vychladnout.
Chcete-li dort
Smíchejte ovesné a pšeničné otruby. V misce rozšleháme vejce s sladidlo. Přidejte otruby a zbývající dort ingredience. Hníst dohromady, pak přikryjeme utěrkou a necháme těsto bobtnat alespoň dvě hodiny na teplém místě.
Předehřejte troubu na 180C/350F/Gas 4 a linka 18 cm (7in) dort misky s pečicím papírem. Šíření těsto rovnoměrně naplnit misky a pečeme v troubě 25 minut. Jakmile je koláč hotový, nechte jej vychladnout. Když je zima, rozdělit na dvě horizontálně a sendvič krém (odstranění vanilkový lusk) mezi oběma polovinami. Posypeme trochu více sladidlo a chlad v lednici před podáváním.