www.delibety.com
Chřest pošírovaný v máslové emulzi s tyrolským špekem na rizotu z bílého chřestu
Špargľa/chřest před asi 11 roky z www.lidovky.cz
Ingredience
- 500g zeleného chřestu * 500g bílého chřestu * 100 g tyrolského špeku * 400g Arborio rýže * bílé víno * drůbeží vývar *100 g máslo * česnek * šalotka * parmezán
- Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-co-uvarit-z-chrestu-dog-/dobra-chut.aspx?c=A120503_095015_dobra-chut_glu
Postup
Z vývaru, vychladlého másla, bílého vína a soli připravíme vyšleháním emulzi, kterou zavaříme. Zelený chřest oloupeme, ulámeme zdřevnatělé konce a vkládáme do připravené emulze, pošírujeme do změknutí. Chřest vyjmeme z emulze, zabalíme po 4ks do plátku tyrolského špeku a dáme na plech do vyhřáté trouby na 160°C na 5min. Bílý chřest očistíme stejně jako zelený, nakrájíme na menší kusy a spaříme. Šalotku a česnek nasekaný nadrobno zpěníme na másle, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vývarem, bílým vínem a vaříme cca 14 minut dokud rýže nezměkne. Když je rýže téměř měkká přidáme chřest, parmezán, sůl a dovaříme do měkka. Na závěr přidáme 2 kostky vychladlého másla.
Zdroj: http://www.lidovky.cz/5-nej-receptu-co-uvarit-z-chrestu-dog-/dobra-chut.aspx?c=A120503_095015_dobra-chut_glu