Jaruna
Carpaccio z červené řepy a kozího sýra
Předkrmy před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 2 větší nebo 4 menší červené řepy
- 4 hrsti rukoly
- 100 g měkkého kozího sýra, ,válečku‘, na teninké plátky
- šťáva z 1 citronu
- balzamikový ocet podle chuti
- drcený pepř podle chuti
- sůl
Postup
1 Zahřejte troubu na 190 °C. Řepu omyjte a zabalte do dvojí vrstvy alobalu. Pečte doměkka v předehřáté troubě, připravte se, že to bude trvat nejméně hodinu, řepu si však můžete upéct i den předem. Po upečení by řepou měla hladce projít špejle. Oloupejte a nakrájejte na co nejtenčí plátky. Rozdělte na talíře a nechte dochladnout.
2 Zálivku smíchejte z uvedených ingrediencí. Řepu podávejte zakapanou zálivkou a obloženou sýrem a rukolou.