Jaruna
Gnocchi s modrým sýrem
Italian před více než 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 500g balení hotových gnocchi (najdete je v chladicích boxech supermarketů)
- 250 g špenátovách lístků (mohou být i mražené)
- 100 ml zakysané smetany
- 4 lžíce strouhaného sýra typu parmazán
- 100 g sýra s modrou plísní
- sůl a pepř na dochucení
Postup
Příprava jídla
1. Gnocchi uvařte podle návodu ve větším množství osolené vody. Asi minutu před koncem varu k nim přisypte špenát. Směs pak přes cedník slijte a nechte okapat. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
2. V zapékací misce promíchejte smetanu s parmazánem, vsypte gnocchi se špenátem, všechno pořádně promíchejte a poprašte pepřem. Posypte kousky plísňového sýra a osolte jenom v případě, že se vám sýr nezdá dost slaný. Dejte rychle zapéct do trouby nebo pod gril, dokud se sýr neroztaví a nezezlátne. Okamžitě podávejte.
Vyberte si ten pravý: Místo plísňového sýra můžete klidně zkusit kozí, ovčí nebo zrající – hlavně aby měl silnou, výraznou chuť.
Tip Apetitu
Dánský přírodní sýr s modrou plísní Danablu je velmi kvalitní a má dlouholetou tradici. Ze čtvrtiny ho tvoří tuk; konzistencí se lahodný sýr hodí k tepelné úpravě i ke konzumaci za studena. 100 g vyjde na 37 Kč (například Tesco).