Jaruna
Indická cizrnová polévka
Polívky před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 1 lžíce rostlinného oleje
- 1 velká cibule, nakrájená nadrobno
- 1 lžička čerstvého zázvoru, jemně strouhaného
- 1 stroužek česneku, nasekaný
- 1 lžička koření garam masala
- 850 ml zeleninového vývaru
- 400g konzerva cizrny, scezené
- 2 velké mrkve, podélně rozčtvrcené a nasekané
- 100 g zelených fazolek, pokrájených
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup
Příprava jídla
1 V hrnci na oleji zpěňte cibuli, česnek a zázvor. Opékejte dvě minuty, přidejte garam masalu, míchejte další minutu. Potom zalijte vývarem a přidejte mrkev. Nechte bublat deset minut a vsypte cizrnu.
2 Tyčovým mixérem trochu podrťte, aby část zeleniny zůstala v celku. Přidejte fazolky a vařte tři minuty. Osolte, opepřete a rozdělte do šroubovacích sklenic. V práci si tuhle sytou polévku ohřejte v mikrovlnné troubě a přikusujte třeba indický chleba nán.
NĚCO NAVÍC Nemáte-li garam masalu, zkuste experimentovat třeba se zelenou kari pastou. Orientální koření koupíte ve specializovaných obchodech.