Jan Marcanik
Tarte tatin
Dezerty před asi 11 roky
Ingredience
- kyselé jablka (množství podle velikosti plechu, potřebujete pokrýt dno)
- 4 PL cukr krystal
- 30 g másla
- 1 balení lístkového těsta
Postup
Oloupeme si jablka, zbavíme je jadřinců a rozkrojíme je napůl. Do pekáče, ve kterém budeme později péct koláč, dáme 3 – 4 PL cukru a zalejeme asi 0,5 – 1 dcl vody. Směs musí být hustá, víc cukru než vody. Pekáč vložíme do trouby a hned, jak začne cukr zlátnout, přidáme máslo a rychle na pekáč uskládáme připravené jablka (plochou stranou dolů). Plech pokryjeme rozváleným lístkovým těstem a okraje zahneme dovnitř. Dáme péct do trouby na 180°C na asi 25 min.