www.delibety.com
Krémová rajčatová polévka
Kulinarska Cooking party před asi 11 roky
Ingredience
- 4 porce:
- 1 ks cibule šalotka
- 100 g mrkve
- 100 řapíkatého celeru
- 1 PL másla
- 50 ml olivový olej
- 2 stroužky česneku
- 300 g loupaných rajčat (nakládaných)
- 50 ml vývaru
- 1 PL třtinového cukru
- 50 ml zakysané smetany
Postup
Šalotku a česnek nasekáme najemno a restujeme na olivovém oleji. Dle chuti můžeme přidat chilli papričky. Až je cibulka zlatavá, přidáme nasekaná rajčata a znovu restujeme. Pak přidáme nasekané olivy, ančovičky a kapary. Podáváme v hlubokém talířku, zdobíme petrželkou a hoblinami parmezánu.
*tip od Bety:
možno dozbobiť i krutónami...ideálne na pánvičke rozohrejeme olivový olej, nakrájame si bagetku alebo chlieb na malé kocky, orestujeme, pred koncom tam vhodíme ešte másielko, dodáme im lepšiu chuť
delikátne varenie,
praje Bety