Jan Vacha
P̄hạd kra pheā
Hlavní chod před asi 11 roky
Ingredience
- rostlinný olej
- čerstvé chilli papričky (vyndávám z nich semínka)
- hovězí maso
- tmavá sojová omáčka
- rybí omáčka
- česnek
- thajská bazalka (holy basil)
- dlouhé fazolky (long beans)
- nakládané bambusové výhonky
- sůl
- pepř
Postup
Rozpálit olej ve wok a přidat na malé kousky nakrájené hovězí maso. Po orestování masa přidat nasekaný česnek, na 2-3 cm nasekané dlouhé fazolky a nakrájené bambusové výhonky. Po lehkém prohřátí přidat nasekané chilli, sůl, pepř a dochutit tmavou sojovou a rybí omáčkou. Nakonec přidat velké množství thajské bazalky (mám jí rád). Ta tomu dodá luxusní chuť. S bazalkou to už jen párkrát prohodit v pánvi a hned s tím na stůl. Přidávám si ještě extra chilli na ozdobu.
Podává se s jasmínovou rýží a sázeným vejcem.