Veronika Hlaváčová
Makrela s kari bramborami
Lehčí jídla před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 4 mražené makrely v celku
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 1 kelímek bílého jogurtu
- 2 lžíce olivového oleje
- 2 lžíce kari pasty (nejlépe madras)
- 800 g brambor, nakrájených na kostky
- 1 cibule, nakrájená na kostičky
- 400 g mangoldu nebo špenátu
Postup
Příprava jídla
1 Z makrel odřízněte hlavu a odřízněte filety od páteře. Do kůže udělejte z boku 3 mělké zářezy, osolte, opepřete a potřete rybu jogurtem. Nechte 30 minut odpočinout.
2 Troubu předehřejte na 200 °C. V zapékací nádobě na oleji brambory a cibuli opékejte 5 minut. Přidejte pokrájenou zelenou část mangoldu nebo špenát a kari a smíchejte.
3 Dejte do trouby a pečte 15 minut. Pak na zeleninu položte makrelu a pečte dalších 15 dozlatova.
NĚCO NAVÍC
Makrelu můžete péct i v celku. V tom případě ji přidejte do pekáče hned na začátku pečení
Další úžasné recepty na rybí pokrmy najdete v kuchařce Ryby a plody moře z Edice Apetit.