Marti
Smaženky s jehněčím, hráškem a mátou
Chuťovečky před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 120 g hladké mouky prosáté s 1 lžičkou kypřicího prášku nebo 120 g samokypřicí mouky (prodává Tesco nebo Marks & Spencer)
- 2 vejce
- 20 g másla, rozpuštěného
- 100 ml mléka
- mořská sůl a čerstvě mletý černý pepř
- 200 g vařeného jehněčího, nakrájeného (můžete použít i jiné vařené či pečené maso)
- hrst nasekaných mátových lístků
- 1 hrnek čerstvého nebo mraženého hrášku
- olej na smažení
- kupovaný rajčatový dip k podávání
Postup
Příprava jídla
Dejte mouku s kypřicím práškem, vejce, máslo, mléko, sůl a pepř do velké mísy a promíchejte. Pak přidejte jehněčí, mátu a hrášek. Dvě lžíce oleje rozpalte v pánvi a pak na něm osmahněte zhruba naběračku směsi. Opékejte dozlatova, přibližně jednu až dvě minuty po každé straně. Rozpalte další dvě lžíce oleje a postupně usmažte zbytek těsta. Podávejte s rajčatovým dipem.