www.delibety.com
Rozmarýnové jehněčí špízy
Jahňacinka před asi 11 roky z www.apetitonline.cz
Ingredience
- 170 ml zakysané smetany
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžíce kaparů, slitých a nasekaných
- 1 stroužek česneku, prolisovaný
- 600 g jehněčí kýty či hřbetu
- 2 zelené papriky, očištěné a nakrájené na kusy
- olivový olej ve spreji
- čerstvý rozmarýn
- sůl
- 80 g rukoly
Postup
Příprava jídla
Na dip smíchejte 170 ml zakysané smetany, 2 lžíce citronové šťávy, 2 lžíce kaparů, slitých a nasekaných, a 1 stroužek česneku, prolisovaný. Kostky ze 600 g jehněčí kýty či hřbetu a 2 zelených paprik, očištěných a nakrájených na kusy, napíchejte na 8 špízů. Postříkejte olivovým olejem ve spreji, posypte 2 lžícemi sekaného čerstvého rozmarýnu. Pečte 6–8 minut, dohněda; obracejte a na závěr osolte. Nechte 5 minut zakryté odpočívat. Podávejte s dipem a 80 g rukoly.