Jaruna
Bramborové pirohy s tvarohem
Rychlovky před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- brambory
- 2
- kilogramy
- sůl
- olej
- (na smažení)
- tvaroh měkký
- 250
- gramů
- cibule
- 1
- kus
- vejce
- 1
- kus
- sůl
Postup
Tvaroh rozmícháme s vejcem a oloupanou, drobně nakrájenou cibulí a podle chuti osolíme.
Syrové brambory oloupeme, nastrouháme najemno a osolíme. Do dlaně nabereme hrst brambor, vymačkáme přebytečnou vodu (ne úplně, aby pirohy nebyly moc suché) a z brambor na dlani uděláme placku. Na její jednu polovinu dáme lžičku ochuceného tvarohu, přiklopíme ho druhou polovinou placky, trochu přimáčkneme a rukama zarovnáme okraje. Stejným způsobem připravíme i další pirohy.
Pirohy ihned vkládáme do pánve s dostatečným množstvím rozpáleného oleje a smažíme je z obou stran dozlatova. Necháme je odkapat na papírové utěrce, abychom odsáli přebytečný tuk, a podáváme je ještě teplé.