Jaruna
Zelná kyselica
Polívky před asi 11 roky z www.chutastyl.cz
Ingredience
- voda
- 1
- litr
- zelí kysané
- 500
- gramů
- mléko
- 3
- decilitry
- smetana
- 2
- decilitry
- žloutek
- 2
- kusy
- mouka pšeničná hladká
- 2
- lžíce
- vajíčko křepelčí
- 8
- kusů
- (uvařená )
- bobkový list
- kmín
- pepř černý
- (mletý)
- sůl
Postup
Zelí překrájíme a vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Přidáme špetku kmínu a bobkový list a vaříme, až je zelí měkké. Pak přidáme mléko, ve kterém jsme rozmíchali mouku a vaříme 10 minut.
Přilijeme smetanu s rozkvedlanými žloutky, polévku opepříme a podle chuti ještě osolíme.
Kyselicu rozdělíme do talířů a každou porci ozdobíme půlkami uvařených křepelčích vajíček.