Iveta Hofrichterová
Rychlé čokoládové suflé
Zdravá před asi 11 roky z www.labuznik.cz
Ingredience
- 100 g kvalitní hořké čokolády (70% kakaa)
- 90 g másla + 20 g na vymazání hrníčků
- 120 g cukru
- 3 vejce
- 40 g mouky + 1 lžíce
Postup
Nalámejte čokoládu na kousky a spolu s máslem ji rozpusťte ve vodní
lázni. Celá vejce ušlehejte s cukrem do pěny. Přidejte rozpuštěnou
čokoládu a mouku. Vymíchejte hladké řídké těsto. Vymažte máslem a
vysypte moukou 6 kávových nebo 4 čajové hrnky a rozlijte do nich
čokoládovou směs. Pečte 10 min. v troubě předehřáté na
200 stupňů.
Po upečení opatrně objeďte suflé nožem, aby šlo snadno vyklopit.
Suflé by mělo být na povrchu upečené a uvnitř tekuté.
Poznámka:
Originálně v receptu stojí, že se má těsto v hrnečkách nechat
1 hodinu v lednici a vytáhnout 15 min. před pečením. Zkuste to obojím
způsobem a posuďte, co je lepší. Při variantě s chlazením bude třeba
protáhnout dobu pečení, aby suflé nebylo uvnitř studené.
Co se servírování týče, já ho nevyklopuju, ale podávám rovnou
v hrnečku. Mám tento dezert radši míň propečený a na talíři by se mi
asi rozplizl.