Iveta Hofrichterová
Recept na ovesné sušenky (zdravé a výborné :))
Zdravá před asi 11 roky z www.elle.cz
Ingredience
- Ingredience (zhruba na 2 plné plechy):
- 1 hrnek ovesných vloček (celých)
- 1/2 hrnku rýžové a 1/2 hrnku pohankové = bezlepkové mouky
- 2 lžičky Stevie a 50ml agávového sirupu
- ½ hrnku strouhaných vlašských nebo lískových ořechů (nebo slunečnicová, dýňová, sezamová semínka či mák)
- 1/3 bio prášku do pečiva (vinný kámen)
- 1 bio vanilkový cukr nebo lžička vanilkové esence
- 1 lžička skořice
- cca 1/2 hrnku sezamového oleje - množství tak aby se z těsta daly dělat sušenky
Postup
Postup:
Ve velké míse nejdříve smíchejte nejlépe všechny suché ingredience a pak přidejte agávový sirup a nakonec sezamový olej. Vše dobře promíchejte (stačí aby těsto trochu drželo pohromadě a nebylo sypké).
Rozehřejte troubu na 150 °C.
Lžičkou tvarujte malé hromádky na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech.
Není potřeba nechávat mezi sušenkami mnoho místa, při pečení si zachovávají daný tvar. Pečte 15–20 minut do zlatohněda. Ještě horké je uvolněte nožem od plechu a nechte vychladnou na mřížce. Skladujte ve vzduchotěsné nádobě.